söndag 17 oktober 2010

Sörmlandsleden etapp 3 och 4





'



Igår vandrade Stina och jag äntligen två etapper av Sörmlandsleden. Vi båda har ett intresse av vandring och då våra pojkvänner inte riktigt delar det intresset får vi se till att tillsammans ändå komma ut. Denna tur började vid Nyfors och slutade i Handen. ca 2 mils vandring genom skog i kuperad terräng. Delar av turen gick dock på enklare breda vägar. Behövdes en hel del jägarblandning för att orka med:) Leden skulle vara orangemarkerad och då vi såg dem bra stoppade vi ner vår halvdana karta i ryggsäcken. Den åkte dock upp igen då vi märkt att det inte fanns några fler markeringar. Vi pratade alldeles för mycket så vi glömde bort att hålla utkick! Efter att ha vänt och så småningom hittat rätt såg vi till att ha koll på kartan. Ändå var det ett ställe som vi inte hade riktigt koll på ändå. (Se till att köpa en riktig karta och utgå inte bara från den du kan skriva ut som medlem på Sörmlansledens hemsida. Framför allt om du ska gå långt och övernatta.)

Vi var inte ensamma ute i skogen utan det var många människor som hade samma tanke som oss att få en nypa frisk luft. leden gick även en del på ett barnvagnsspår, vilket vi inte hade tänkt oss. Men med en led nära storstan kanske det inte är så konstigt.

Gulasch-soppa till lunch, läfsa med kalkon och ost och varm choklad. Tror dock att vad som helst hade varit gott.... var så himla hungrig. Stinas mammas bullar till mellanmål i solen vid en hage.

Lite ironisk fick vi springa sista biten då pendeln kom, vi som hela dagen hade njutit av att inte ha en tid att passa. Visst hade vi kunnat vänta till nästa tåg men på något sätt kom vi snabbt in i stockholmstänket igen som tomas sa. Hur som helst var det skönt att slå sig ner och börja fundera på vilken mat Tomas hade lagat till mig och framför allt få ta en lång varm dusch.

En helt underbar dag! Längtar till nästa gång!

1 kommentar:

  1. Hej Maja mycket roligt att vi få vara med om det som händer dej. Underbar vandring ni gått. Ha det så jättebra. Ragnhild och Olle.

    SvaraRadera